Je zou het niet zeggen, maar Stoneman werd geboren in 1974... in Namen, België...

Als liefhebber van vibes en big bass presenteerde hij eind jaren 90 samen met zijn vrienden Saïko (een bekende Brusselse drum n' bass DJ) en M een radioprogramma waarvan hij de naam vond… ATOMIC SPLIFF! Het proces is gaande, het zal niet langer stoppen...

Hij kocht zijn eerste 45T-vinyls op de vele reggaefestivals die hij ijverig bezocht en verfijnde zijn eerste selecties, waardoor hij, heel logisch, al snel werd uitgenodigd om te spelen op verschillende festivals, feesten, enz. Het was een openbaring! Het podium is zijn ding, contact met het publiek een drug waaraan hij snel verslaafd raakt. Maar Stoneman wil altijd meer! 

Hij pakt de microfoon en begint aan een lange reis waarin hij de sfeer van zingen leert kennen, terwijl hij met steeds grotere motivatie proost. Hij begeleidt zichzelf tijdens zijn soundsystem-sets en sluit zich aan bij zijn drum-'n-bass DJ-collega's Saïko en Mr Regulah als MC wanneer hij de kans krijgt. Hij leert zijn vaardigheden, ontwikkelt zijn stijl.

Onder de naam Atomic Spliff volgden samenwerkingen met diverse zangers, beatmakers, maar ook de organisatie van legendarische avonden in Luik... Stoneman ontmoette en breidde zijn publiek uit.

In 2013 was de ontmoeting met Daddy Cookiz doorslaggevend. De medeplichtigheid en complementariteit tussen de twee zangers is duidelijk en aangeboren. Ze kwamen samen rond een eerste project: “La Piratomixtape”, de eerste echte release van Atomic Spliff die ze als zoete broodjes verkochten. 

Nooit tevreden, besloten ze zich te omringen met muzikanten en brachten twee albums uit die werden geprezen door critici en goedgekeurd door het publiek: "Ras Attack" in 2015 en "Robomuffin" in 2017, beide opgenomen in Studio Al' Môjone door de handlanger van altijd Mr Regulah. . Ruim 5 jaar lang zal de Atomic Spliff shuttle inslaan als een bom. 

Ze zijn voortdurend op tournee en spelen op de grootste podia (Dour Festival, Rototom, Esperanzah, Les Ardentes, Francofolies, Reggae Geel, Les Solidarités, enz.) in België en elders (Frankrijk, Duitsland, Nederland, VK, Spanje, Zwitserland, Réunion Eiland, enz.). Ze treden op met artiesten als Joseph Cotton, P Nyne, LMK, Mardjenal en delen het podium met invloedrijke namen als Solo Banton, Prince Fatty & Horseman, Damian Marley, DJ Vadim, Manu Digital, Bigga Ranks,… Stoneman, een artiest binnen een groep met de energie om de massa in vervoering te brengen!

2020, 45 jaar op de klok, Stoneman, oprichter van Atomic Spliff, essentieel personage op de Belgische scene maar ook beeldhouwer, striptekenaar, straatartiest, bereidt zich voor om zijn eerste solo 30cm uit te brengen, altijd opnieuw opgenomen in de Al' Môjone studio met de trouwe heer Regulah aan het roer. 

Het zal iets geks, authentieks en oprechts naar zijn beeld zijn, waarbij we hem zullen zien poseren op riddims van de opkomende Franse beatmaker Ackboo, maar ook van andere Belgische artiesten. 

21 april 2021 — Sonia Hoge