ELVIS BLACK STARS is een rock/powerpop trio opgericht in 2007 in de regio Andenne door Augustin Dujeux, Olivier Coquette, Damien Sorée. De groep is ontstaan ​​uit de wens van de drie muzikanten om muziek te schrijven die direct en rauw is en tegelijkertijd melodieus blijft. Het handelsmerk van de band is ook haar vermogen om concerten te geven met een zeldzame energie, waardoor de band voor lange tijd vooral een podiumgroep zal blijven. In zijn teksten vertelt ELVIS BLACK STARS over het dagelijks leven, gelukkige of vaak ongelukkige sentimentele ervaringen, (eindes van) gekwelde avonden... De groep noemt als invloeden groepen als Black Rebel Motorcycle Club, Black Keys of zelfs recenter Millionaire.

Aan het begin van haar bestaan ​​gaf de groep een reeks concerten, toerde door zalen en andere clubs in het Koninkrijk, voerde opmerkelijke openingsacts uit (The Black Box Revelation, Hollywood Porn Stars), bracht twee zelfgeproduceerde EP's uit en won in 2008 de prijs van de wedstrijd voor laatjongerentalenten van het festival Namur Verdur Rock. Tijdens dit proces sloot Elvis Black Stars zich aan bij de Progress Booking-catalogus, die hij nooit meer zal verlaten, onder leiding van Arnaud De Koninck. 

In 2010 bracht Elvis Black Stars hun eerste officiële single “Be Ready” uit. Voor de productie hiervan deed de groep een beroep op de gerenommeerde Tony De Block (Hooverphonic). Het nummer kreeg een zeer positieve ontvangst in de media en werd afwisselend op FM-radiogolven geplaatst. ELVIS BLACK STARS blijft een feilloze podiumreputatie opbouwen en voegt een aantal legendarische Brusselse locaties toe aan zijn roster: de Ancienne Belgique, de Botanique en een memorabel eerste deel van Scorpions in een bomvol Nationaal Bos!

In 2012 bracht de groep een eerste gelijknamige album uit op het Anorak Supersport-label en toerde door de vier uithoeken van het land, maar ook in Frankrijk om een ​​heel deel van de BB Brunes-tour te ondersteunen. Sommige nummers van het album hebben een goed bestaan ​​in de ether (laten we 'I Feel So Dirty' en 'Miss Fortune' noemen). ELVIS BLACK STARS blijft onvermoeibaar de wegen bereizen (Cirque Royal, BSF, Ardentes, Francofolies, Scène sur Sambre, enz.) en publiceert een nieuwe single geschreven op de weg “Vulture's night”, gemixt in de Rec & Roll studio door Charles De Schutter (M, Ghinzu, Vismets, Superbus, Pleymo,…).

In 2015 werd opnieuw de EP “Sect of Happiness” uitgebracht op Anorak Supersport, opgenomen en gemixt door Laurent Eyen (It It Anita, Bikinians, Moaning Cities, Romano Nervoso,…) in de studio van Koko Records. De groep gaat opnieuw op tournee en schakelt voor de gelegenheid de hulp in van twee extra muzikanten op het podium (gitaar – keyboards) om de vele arrangementen die op hun nieuwe stukken aanwezig zijn zo goed mogelijk te transcriberen. Na een jaar toeren, een hele reeks concerten en het geweldige radiobestaan ​​van de single “Better Than You”, voelt de groep de behoefte om te stoppen, een pauze te nemen met het gevoel een beetje de wereld rond te hebben gereisd. Dit is het eerste “vertrek” van ELVIS BLACK STARS na 7 ononderbroken jaren van composities, repetities, opnames en tournees. Een break die zanger-gitarist Augustin Dujeux gebruikt om te investeren in een zijproject.

In 2018 begonnen de snaren en stokken weer te jeuken en bevond de groep zich in de oefenruimte, drie van hen, zoals oorspronkelijk, met een hernieuwd plezier en de wens om te schrijven en terug te keren naar het podium. Al snel volgen de composities elkaar op, de drie muzikanten herontdekken elkaar en verkennen nieuwe muzikale landen. Terwijl ze de toets behouden die altijd de stijl van de groep heeft bepaald, staan ​​de ELVIS BLACK STARS zichzelf nieuwe experimenten toe en voegen ze kleuren toe aan hun palet. In het oor denken we aan Millionaire. De groep wil voortaan meer plezier maken dan DE radiohit bij uitstek componeren. Het resultaat is niet minder effectief.

In maart 2021, midden in de COVID-19-periode, bracht Elvis Black Stars hun nieuwe album uit: “Lamb Of Dracula”. Het album wordt door critici geprezen om zijn effectiviteit en oprechtheid, het trio staat inmiddels te trappelen om de nummers op het podium te verdedigen. 

21 april 2021 — Sonia Hoge